Veerle De Brandt

Coach voor ouders

Bij Eigenwijs is Veerle de coach voor ouders. Als ouder kan je met alle mogelijke vragen over ouderschap en opvoeding bij haar terecht. Klikt het tijdens het kennismakingsgesprek? Dan kan je een traject met haar volgen. Dat traject zet je in beweging om thuis de verandering waar jij op zoek naar bent, in gang te zetten.

Veerle startte haar opleiding tot coach toen ze als zorgcoördinator in het onderwijs werkte. Ze merkte dat ze met een coachende aanpak ouders verder kon helpen in hun ouderschap. Meer dan tien jaar lang deed ze ervaring op in het voeren van coachgesprekken. Met, na verschillende kortdurende opleidingen, het postgraduaat voor Coaching, supervisie en teambegeleiding aan de HoGent was de tijd rijp voor de opstart van Eigenwijs.

Bij Veerle krijg je coaching op basis van het oplossingsgericht coachen. Dat betekent dat Veerle met jou bekijkt waar je op dit moment staat, waar je graag heen wil en hoe je in die richting kan gaan. Jullie gaan in op waar je nu staat én jullie kijken vooruit.


Ontdekken wat coaching voor jouw ouderschap kan doen?

Bij Veerle krijg je coaching op basis van het oplossingsgericht coachen. Dat betekent dat Veerle met jou bekijkt waar je op dit moment staat, waar je graag heen wil en hoe je in die richting kan gaan.


Goed om weten over coaching

Coaching is geen les en geen therapie, wat is het dan wel? Kom ik alleen of moet mijn partner meekomen naar de sessies? Wat zal dat kosten? Moet ik een probleem hebben?

Het antwoord op al deze vragen vind je hier

Over ouderschap

Niemand wordt opgeleid tot ouder

Er bestaat geen opleiding in ouderschap. Je kan er geen diploma voor halen.
Er is wel zeer veel lectuur te vinden over ouderschap, je krijgt vaak (gevraagd of ongevraagd) advies, er zijn veel manieren om je ouderschap vorm te geven. Je hebt misschien een idee hoe je het zou willen (of net nìet zou willen), inspiratie uit een boek, goede voorbeelden in je familie of vriendenkring… En toch blijf je soms vastlopen op de dagelijkse realiteit van het ouderschap.

Ouderschap is een persoonlijk en gevoelig thema. Vandaar dat het een goede beslissing is om de uitdagingen die ermee gepaard gaan te bespreken met iemand die je situatie professioneel en zonder oordeel bekijkt. Een coach helpt jou om in de veelheid aan mogelijkheden jouw eigen weg te kiezen en je eigen ouderschap vorm te geven.

Ouderschap is zoveel meer dan opvoeding

Er is het deel van ouderschap dat binnenin jezelf zit: de rol die je opneemt en wat dat met je doet. Welke plaats krijgt ouderschap in jouw leven? Wat houdt jouw rol als ouder in en hoe geef je die rol vorm? Hoe neem je die rol op in je gezin? Je ouderschap heeft ook impact op de andere domeinen van je leven: je zeflbeeld, je relatie met je eigen ouders, je relatie met je partner, je werk, je nachtrust, je sociale leven, je vrienden, je vrijetijdsbesteding… Aan de andere kant is er, wanneer er een kind in je gezin is, het ouderschap dat je dagelijks in de praktijk uitoefent, met alle mooie momenten en alle stevige uitdagingen die erbij komen kijken. Geen wonder dat dit thema heel wat in beweging brengt.

Goed nieuws

De uitdagingen in ouderschap hoef je niet alleen aan te gaan. Een coach kan je ouderschap vleugels geven.
Bij Veerle ben je daarvoor aan het juiste adres. Bekijk het aanbod voor ouders.

Gratis video ‘Rust in je gezin, rust in je hoofd’

Deze video is in de maak. Schrijf je hier in als je graag je op de hoogte blijft!

Intuit Mailchimp

Maak een afspraak

Of boek een gratis kennismakingsgesprek